Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور از رونمایی سامانه پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو خبر داد.

به گزارش ایران اکونومیست، داوود منظور در حاشیه رونمایی از سامانه اخذ مالیات نقل و انتقالات خودرو در جمع خبرنگاران گفت: امروز از سامانه پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو رونمایی کردیم، سامانه‌ای که توسط پلیس راهور و همکاری سازمان امور مالیاتی کشور طراحی و پیاده‌سازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مالیات نقل و انتقال خودرو از امروز به صورت آنلاین دریافت می‌شود. این مالیات می‌بایست یک درصد از ارزش خودروهای داخلی و دو درصد خودروهای وارداتی را شامل شود. افرادی که می‌خواهند برای تعویض پلاک نوبت بگیرند به سامانه نوبت‌دهی مراجعه می‌کنند و پیش از اخذ نوبت از طریق این سامانه به سامانه پرداخت مالیات هدایت می‌شوند و پس از پرداخت مالیات می‌توانند نسبت به نوبت‌گیری اقدام کنند.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه گفت: البته افرادی که بخواهند راسا این مالیات را پرداخت کنند می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی به صورت خود اظهاری این مالیات را پرداخت کنند.

پیش‌تر دفاتر اسناد رسمی این مالیات را دریافت می‌کردند اما در حال حاضر کنترل پرداخت این مالیات توسط پلیس راهور و همچنین دفاتر اسناد رسمی انجام می‌شود به شکلی که دفاتر در هنگام انتقال سند حتما باید پرداخت این مالیات را کنترل کنند.

وی تاکید کرد: در اجرای ماده ۳۰ قانون ارزش افزوده شهروندان می‌توانند به صورت هوشمند و بدون مراجعه به بانک‌ها به صورت آنلاین مالیات نقل و انتقال خودرو را پرداخت کنند. در حقیقت از تاریخ ۱۳ دی‌ماه سال گذشته پلیس و دفاتر اسناد رسمی برابر قانون مکلف به کنترل پرداخت این مالیات بودند اما با توجه به طراحی و پیاده‌سازی سامانه جدید توسط پلیس این کار به صورت آنلاین انجام می‌شود و در حقیقت پلیس به سازمان امور مالیاتی در این حوزه کمک کرده است.

منظور در پاسخ به سوالی در خصوص افرادی که ممکن است این مالیات را پرداخت نکرده باشند، گفت: از تاریخ ۱۳ دی‌ماه سال جاری باید تمام نقل و انتقالات روی سامانه ثبت شده باشد که بعضا به صورت خوداظهاری این کار انجام شده اما احیانا اگر مواردی باشد که این مالیات پرداخت نشده باشد توسط سازمان امور مالیاتی کنترل و به مالکین اطلاع‌رسانی می‌شود تا نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کند.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: شهروندان می‌توانند از طریق سامانه تلفنی ۱۵۲۶ سوالات خود را مطرح کنند و در آنجا همکاران ما ابهامات و سوالات آنها را پاسخ خواهند داد.

منظور ادامه داد: در حال حاضر به دو شیوه مالیات نقل و انتقال خودرو قابل پرداخت است نخست از طریق سایت سازمان امور مالیاتی و دومین شیوه نیز از طریق سامانه نوبت‌دهی تعویض پلاک شهروندان به سازمان امور مالیاتی هدایت می‌شوند که پس از پرداخت مالیات می‌توانند نسبت به اخذ نوبت تعویض پلاک اقدام کنند.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مالیات نقل و انتقال خودرو سازمان امور مالیاتی کشور سامانه پرداخت مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۸۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقطه ثقل درآمد‌های مالیاتی ۱۴۰۲ روی چه کسانی بوده است؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ مالیات یکی از مهم‌ترین منابع دولت در جهت تامین مالی بودجه و ارائه خدمات دولت به مردم در کنار تامین مالی توسعه کشور است. مصارف متنوع و متعدد بودجه در تامین مالی خدمات ارائه شده دولت به مردم، تامین مالی توسعه زیرساخت‌ها و انجام پروژه‌های عمرانی کشور در کنار سهم شهرداری‌ها و بهداشت از مالیات بر ارزش افزوده در جهت توسعه زیرساخت‌های شهری و بهداشتی کشور از مهم‌ترین وجوه مصرفی مالیات است. اما مسئله مهم‌تر از مصارف مالیاتی، نحوه اخذ مالیات از بخش‌های مختلف اقتصادی است.

مهم‌ترین محور تحول در درآمد‌های مالیاتی کشور باید بر اصل تحقق عدالت مالیاتی استوار شود. این رویکرد بدان معناست که بخش مولد اقتصاد و حقوق‌بگیران که در حال حاضر مالیات کامل خود را پرداخت می‌کنند؛ باید در مقابل تمرکز مالیاتی بر بخش‌های با عدم تمکین مالیاتی باشد و فاصله بین مالیات پرداختی با مالیات واقعی و حقه مودیان به حداقل برسد. از همین رو نیز دولت سیزدهم با تمرکز بر این رویکرد، محوریت تحقق درآمد‌های مالیاتی را بر دانه‌درشت‌ها قرار داده است.

بخش اصلی مالیات در بخش مالیات اشخاص حقوقی، مالیات مرتبط با صنایع بزرگ و خصولتی‌ها بوده است که با بیشترین میزان مشوق و معافیت مالیاتی و همچنین حجم خام‌فروشی بالا، با میزان بسیار کمتر از میزان واقعی خود مالیات را پرداخت کردند.

در بخش مالیات اشخاص حقیقی نیز مالیات مرتبط با مالیات مشاغل خاص با درآمد‌های کلان به دلیل عدم وجود اطلاعات جامع مالیاتی از سطح درآمد افراد با حجم بسیار بالایی از انحراف روبرو بوده است که دولت سیزدهم در جهت اصلاح معافیت‌های مالیاتی و همچنین تقاطع‌گیری اطلاعات مالیاتی بخش مشاغل خاص، توانسته است حجم بالایی از انحراف را شناسایی و در جهت حذف کردن آن قدم بردارد.

نقش کلیدی جمع آوری مالیات از مودیان دانه درشت حقوقی و صنایع بزرگ در تحقق بودجه پایدار را نمی‌توان نادیده گرفت. تمرکز بر جمع آوری مالیات از بازیگران اصلی اقتصاد، مانند شرکت‌های بزرگ و مشاغل خاص، نه تنها استراتژیک است، بلکه برای کاهش شکاف مالیاتی در بین مالیات‌پردازان نسبت به درآمد و سود اکتسابی آن‌ها بسیار کلیدی است.

در سال ۱۴۰۲ تمرکز بر اخذ مالیات از مودیان بزرگ نتایج مثبتی به همراه داشته است. در عملکرد مالیاتی سال گذشته بیش از ۳۰ درصد از کل درآمد‌های مالیاتی کشور از ۸۰۷ مودیان بزرگ که عمدتا هم شرکت‌های خصولتی بودند؛ وصول شد. به طور مشابه، در بخش مالیات اصناف، بیش از ۵۰ ٪ از کل درآمد‌های مالیاتی از مشاغل خاص و تنها یک درصد مودیان بخش مشاغل به دست آمده است که نشان دهنده تلاش متمرکز برای جمع آوری مالیات از مودیان دانه درشت حقوقی و حقیقی با سطوح درآمد یا سود قابل توجه است. این رویکرد هدفمند برای جمع آوری مالیات نه تنها موجب کاهش شکاف مالیاتی می شود، بلکه موجب عدالت در نظام مالیاتی نیز خواهد شد و همه مودیان به نسبت سود یا درآمد اکتسابی مالیات واقعی خود را پرداخت خواهند کرد.

رویکرد دولت سیزدهم نسبت به تمرکز بر اخذ مالیات از مودیان دانه درشت حقوقی و حقیقی با سطوح درآمد یا سود قابل توجه، نقش مهمی در بازتوزیع ثروت و ارتقای نظام مالیاتی عادلانه ایفا می‌کند. این رویکرد نه تنها به پر کردن شکاف و تبعیض در ثروت و کمک به بازتوزیع مناسب‌تر ثروت کمک می‌کند، بلکه حس عدالت و برابری را در سیستم مالیاتی تقویت می‌کند. وقتی مردم می‌بینند که مالیات از کسانی که درآمد‌ها یا سود قابل توجهی دارند دریافت می‌شود، پرداخت مالیات واقعی و سهم خود از توسعه کشور را یک وظیفه مدنی می‌دانند و با میل و ترغیب به سمت پرداخت مالیات و کمک به نظام مالی تراز کشور کمک می‌کنند.

 

دیگر خبرها

  • نقطه ثقل درآمد‌های مالیاتی ۱۴۰۲ روی چه کسانی بوده است؟
  • برای فروش بالاتر از سقف تبصره ۱۰۰، اظهارنامه تعاملی تولید می‌شود
  • چرا طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» جنجالی شد؟
  • تاباندن نور بر ابهامات استراتژی مالیاتی دولت
  • تسهیلات جدید مالیاتی برای طلافروشان
  • شناسایی ۳ هزار میلیارد ریال فرار مالیاتی حوزه ساخت و ساز در خوزستان
  • سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه
  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • جزییات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی